originele vintage designstoel - Gebr. de Wit no. 3011

VERKOCHT

Gebruikt

Hele mooie originele designstoel uit de jaren ’50 van gebr. De Wit (Toon in dit geval). De stoel is in goede originele vintage conditie en geheel gereinigd/behandeld. Een stoel die duurzaam gemaakt is en dat merk je: hij zit nog goed, is stevig en vormt een pareltje voor je interieur! Ook wel aan Gispen toegeschreven, maar toch echt gemaakt door de gebroeders de Wit (zie hieronder).

Meer details

Geen loyaliteitspunten voor dit product.


Datasheet

Periode50s/60s
MateriaalMetaal
KleurZwart

Meer informatie

Frame: Hoogglans chroom
Interieur:
Zit: koudschuim / Rug: koudschuim
Armleggers: Zwart bakeliet

Maten:
D 47cm / H 83cm / B 56,5cm
Zithoogte 47cm / Zitdiepte 45cm
standaard inclusief vloerglijders

Over de ontwerpers:
Twee vastberaden broers uit Schiedam startten kort na de Tweede Wereldoorlog een meubelfabriekje. Geïnspireerd door talrijke ontwerpers uit de Bauhaus-school ontwierpen en maakten ze hun eigen meubels voor kantoren en woningen.
Ze waren wars van overbodige vormgevingsaccenten en concentreerden zich vooral op het zitcomfort en technische perfectie. De Gebroeders De Wit hebben geen enkele concessie willen doen aan het comfort. Zij creëerden een eigenzinnig en tijdloos design. Duurzaamheid stond voorop. Niet alleen voor de stalen frames, maar ook voor de stoffen en andere materialen die zij kozen. Zij wilden de beste stoelen maken die er te vinden waren. En dat deden ze.

30 andere producten in dezelfde categorie:

Follow us on Facebook