• Nieuw
  • VERKOCHT \ SOLD

Mooie zware AKAI SA-1000 luidsprekers

VF-TJ-S

Setje zware 3-weg speakers uit de midden jaren '70 van AKAI met typenummer SA-1000. Zwaar, want met hun meer dan 12kg per speaker zijn dit zeker geen 'lichte jongens'. Maar ook voor wat betreft hun vermogen spelen deze speakers een aardig deuntje mee (zeker voor hun tijd).

Deze speakers waren de middelste uit hun serie (800-1000-1200) en kunnen met hun 60W de meeste versterkers uit hun tijd aan. We raden aan om ze niet op een te lichte versterker aan te sluiten; ze hebben wel een beetje vermogen (of kwaliteit) nodig om tot hun recht te komen. 

De speakers leveren een behoorlijk geluid, met duidelijke en een zeer aanwezige bas (een hoop oemph) en duidelijke hoge tonen. Of je van de kleur houdt is een kwestie van smaak, maar kom vooral een keer luisteren!

€ 135,00
Inclusief belasting
Aantal
VERKOCHT \ SOLD

Omschrijving

Optisch zijn deze speakers prima in orde: het hout is nog erg mooi en de eenvoudig afneembare frontjes (zie lipje op de foto's) zijn nog helemaal heel, maar wel een beetje lichter van kleur door de tijd). Ze zullen in ieder geval niet misstaan in een hout-vriendelijke kamer :)

Je kunt ook altijd even een kijkje nemen op ons YT-kanaal voor een of meerdere demofilmpjes (wordt nog geplaatst) van deze speakers. 

Check HiFiEngine voor de oorspronkelijke (US) catalogus of HiFiwiki voor meer achtergrond en specs.

Productdetails
VF-TJ-S

Datasheet

Periode
70s/80s
Materiaal
Hout
Kleur
Hout
Power Output (Watt per Channel)
60
Speaker load impedance (Ω)
8
Sensitivity (dB)
89

Volg ons op Facebook